Priming zorgt voor serotonine

Positieve gedachtes zorgen voor de aanmaak van serotonine. Het komt uit de neurologische wetenschap, we weten tegenwoordig steeds meet hoe het brein en hormonen werken. Priming heeft als doel om prettige gedachten op te wekken, door een bepaald woord in gedachten te nemen. Je kunt priming goed inzetten op elk gewenst moment. In de ochtend staren met priming werkt als een enorme boost.

Hoe werkt priming

Als je bijvoorbeeld denkt aan het woord ‘plezier’, dan zullen je gedachten onwillekeurig allerlei associaties opzoeken en je prettige herinneringen aanbieden. Hierdoor wordt je blij en vrolijk, en zal het niveau Serotonine verhogen. Priming kun je ook gebruiken om jezelf dominanter te maken. Met woorden als ‘zelfverzekerd’, ‘dominant’, en ‘sterk’, roepen je hersenen direct allerlei associaties op die je direct in een andere stemming brengen. Het niveau serotonine stijgt en stijgt en stijgt.

Praktische tips

Tony Robins heeft een video met begeleiding priming die je eenvoudig kan volgen. Of zet spotify aan met deze oefening. Je kunt ook zoeken op positieve affirmaties of sterker nog maak ze voor jezelf, die bij jou passen!